Comisia juridică începe dezbaterile pe fond, pe Legea insolvenței

Dezbaterile au la bază proiectul de lege iniţiat de deputatul PSD Ana Birchall, dar PNL și PDL cer să fie incluse pe ordinea de zi și proiectele lor de lege.

Adăugat: 26 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputaţii din Comisia juridică vor discuta şi mâine pe marginea proiectului PSD privind Legea insolvenţei persoanelor fizice, după ce au analizat astăzi punctele de vedere exprimate pe această temă de instituţiile de specialitate.

Deputaţii jurişti au luat act şi de scrisoarea Fondului Monetar Internaţional, care şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu adoptarea unei legi a falimentului personal fără un studiu de impact adecvat.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis astăzi, după două ore de dezbatere pe procedură, ca discuţiile legate de insolvenţa personală să aibă ca punct de plecare proiectul de lege iniţiat de deputatul PSD Ana Birchall, iar dezbaterile pe fond să înceapă mâine dimineaţă pe baza principiilor formulate de instituţiile specializate în domeniu.

Liberalii acuză puterea de tergiversarea adoptării unei legi a insolvenţei cât mai curând posibil.

"Ştiţi de unde se deduce lucrul acesta? Se deduce din poziţia pe care Ministerul Justiţiei a exprimat-o astăzi aici, în comisie, că urmează să se depună nişte amendamente, nu se ştie când; s-a solicitat tot de către reprezentanţii Ministerului Justiţiei un calendar de dezbatere", a spus Gabriel Andronache, deputat PNL.

De cealaltă parte, deputatul PSD Ciprian Nica a apreciat că o lege a insolvenţei personale nu trebuie dezbătută în grabă, pe genunchi.

"Nimic nu împiedică ca de lunea vilitoare să vină şi proiectele lor, şi atunci tot pe procedură să stabililm ce facem cu ele", a susținut Ciprian Nica.

Fondul Monetar Internaţional propune parlamentarilor să aştepte un studiu privind impactul legii falimentului persoanelor fizice, înainte de a începe dezbaterea acerstui act normativ.

Recentele evoluţii economice şi reformele care au prioritate în ţara noastră vor fi discutate începând de mâine de reprezentaţii autorităţilor de la Bucureşti şi de cei ai delegaţiei FMI care se va afla în România pe 10 februarie.


 Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza