Comisia Juridică dă unde verde pentru arestarea lui Dan Şova

Senatorii jurişti au votat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD, Dan Şova, acuzat de trafic de influenţă în dosarul care îl vizează pe directorul CET Govora, Mihai Bălan.

Adăugat: 24 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:24 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dan Şova, senator PSD
trimite pe mail

Comisia juridică din Senat a dat aviz favorabil cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului PSD Dan Şova, cu 5 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 3 abţineri.

Avizul este consultativ, iar votul final va fi dat miercurea viitoare în plenul Senatului.

Senatorul Dan Şova s-a prezentat în această dimineaţă la Comisia juridică, unde timp de o jumătate de oră şi-a studiat dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, apoi a revenit însoţit de avocatul său, Aurel Ciobanu.

Senatorul nu a făcut declaraţii presei.

Dosarul care îl vizează are şapte volume care însumează aproximativ 3.000 de pagini.

Senatorul Dan Şova este acuzat de trafic de influenţă în dosarul care îl vizează pe directorul CET Govora, Mihai Bălan, cercetat sub control judiciar.

Potrivit procurorilor anticorupţie, între 2011 şi 2014, Dan Şova ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură la o valoare de 10.000 euro/lună.



Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza