Comisia Europeană va solicita liberalizarea vizelor pentru cetățenii turci

Comisia Europeană va solicita statelor membre la începutul lunii mai să accepte liberalizarea vizelor pentru cetăţenii turci.

Adăugat: 23 Aprilie 2016
Ultima actualizare:23 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Stadiul implementării acordului Uniunea Europeană - Turcia legat de combaterea fluxului de imigranţi ilegali va fi discutat, astăzi, la Ankara, de autorităţile turce şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cancelarul german, Angela Merkel.

Executivul comunitar insistă ca statele membre să-şi achite promisiunile financiare pentru aşa-numitul ajutor oferit Turciei, una dintre condiţiile cerute de Ankara atunci când a fost încheiat acordul dntre UE şi această ţară.

Vorbim de o sumă iniţială de 3 miliarde de euro pentru anul acesta şi 2017 ca ajutor pentru refugiaţii dinTurcia. Comisia Europeană tocmai a anunţat că au fost acoperite 187 de milioane de euro şi că a pregătit deja un set de proiecte noi în care sunt prevăzute între altele cheltuieli cu hrana imigranţilor întorşi din Grecia în Turcia.

Până în prezent însă au fost returnaţi în Turcia puţin peste 320 de imigranţi ilegali care au ajuns în Grecia prin Turcia după 20 martie. Comisia Europeană se declară mulţumită de implementarea acordului până în prezent, deşi - recunoaşte excutivul comunitar - mai sunt multe de făcut.

Tot Comisia Europeană va solicita statelor membre la începutul lunii mai să accepte liberalizarea vizelor pentru cetăţenii turci, o altă cerinţă a Ankarei atunci când a acceptat acordul cu UE.

Însă eurodeputaţii tocmai s-au declarat nemulţumiţi şi spun că Turcia trebuie să îndeplinească mai întâi condiţiile privind statul de drept, libertatea de expresie înainte de a cere liberalizarea vizelor.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza