Comisia Europeană sprijină modernizarea sistemului sanitar public din România

Comisia Europeană îşi propune să sprijine modernizarea şi eficientizarea sistemului sanitar public din România.

Adăugat: 9 Mai 2016
Ultima actualizare:9 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european pentru politică regională
trimite pe mail

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, i-a precizat realizatorului RRA, Dan Preda, că până în septembrie aşteaptă studiile de fezabilitate pentru construirea a trei noi spitale regionale de urgenţă, pentru care executivul comunitar va aloca 150 de milioane de euro.

"Am avut o întâlnire cu vicepremierul Vasile Dâncu şi am această promisiune, că până în septembrie, Comisia Europeană va primi studiile de fezabilitate ale celor trei spitale. Speranţa noastră este să fie studii mature, proiecte de calitate, să le putem adopta cât mai curând posibil. Înfiinţarea celor trei spitale regionale a făcut parte din Programul Operaţional Regional, pe care l-am semnat în iunie 2015, deci, practic, de atunci, toate aceste demarări şi toate aceste chestiuni birocratice se puteau rezolva", a spus Corina Creţu.

Comisarul european a adăugat că există întârzieri mai ales la Iaşi.

"Am înţeles că a trenat foarte mult din cauza faptului că nu s-a stabilit concret care ar putea fi amplasamentele, mai ales la Iaşi. Am înţeles că la Cluj şi la Craiova s-au stabilit, la Iaşi încă sunt dispute între primarii a două comune din zona limitrofă Iaşiului, unde s-a stabilit să fie amplasat acest spital regional. În orice caz, cele 150 de milioane de euro sunt deja prevăzute", a mai mneţionat Corina Creţu.Autor:
Dan Preda
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza