Comisia Europeană, intransigentă în privinţa reciprocităţii vizelor cu SUA şi Canada

Comisia Europeană nu intenţionează să facă vreo concesie şi să renunţe la reciprocitatea vizelor cu Canada şi SUA pentru toţi cetăţenii statelor membre - declară comisarul pentru migraţie, Dmitris Avramopulos.

Adăugat: 13 Iulie 2016
Ultima actualizare:13 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi, executivul comunitar a adoptat o comunicare referitoare la situaţia privind reciprocitatea în materie de vize cu  SUA şi Canada, în cadru căreia evaluează progresele realizate în discuţiile cu aceste două ţări.

România dar şi alte câteva state nu beneficiază de liberalizarea vizelor pentru Canada şi SUA.

Canada solicită vize doar românilor şi bulgarilor dintre cetăţenii statelor membre, iar Washingtonul aplică aceaşi politică doar pentru Bulgaria, România, Croaţia, Cipru şi Polonia, precizează corespondenta RRA la Bruxelles.

Comisia Europeană şi-a fixat obiectivul de a obţinie reciprocitatea deplină din scutirea de vize pentru toţi cetăţenii statelor membre.

În ultimele luni executivul comunitar şi-a intensificat contactele cu Statele Unite şi Canada în acest sens. Comisarul pentru migraţie Dmitris Avramopulos a amintit reuniunea de acum două zile împreună cu Canada, România şi Bulgaria.

"Canada este angajată în acest demers politic şi la începutul acestei toamne va veni cu un rezultat. Personal eu sunt optimist. Nu intenţionăm să facem vreo concesie în materie de reciprocitate a vizelor", a precizat Dmitris Avramopulos.

Comisia doreşte să finalizeze acordurile comerciale cu SUA şi Canada.

Comisarul Dmitris Avramopulos a mai spus că în privinţa vizelor pentru SUA din cauză că acolo este an electoral dioscuţiile pe această temă vor avea loc la sfârşitul anului, la nivel de afaceri interne între UE şi SUA.

Executivul comunitar a invitat Parlamentul European şi Consiliul format din statele membre să adopte până la 12 iulie anul acesta, adică ieri, o poziţie privind cea mai bună cale de urmat, dar constată că aceste două instituţii nu s-au exprimat deocamdatăAutor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza