Comisia Europeană dă bani pentru integrarea refugiaților

Comisia Europeană a lansat un parteneriat cu orașe importante din spațiul comunitar, pentru integrarea refugiaților.

Adăugat: 5 Aprilie 2016
Ultima actualizare:5 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Corina Crețu, comisar european
trimite pe mail

Comisia Europeană va pune la dispoziţie fonduri europene pentru oraşe importante din Uniunea Europeană pentru integrarea refugiaţilor.

Statele membre nu s-au mai confruntat vreodată cu un asemenea val de imigranţi, a spus comisarul pentru politică regională, Corina Creţu.

Aceasta s-a întâlnit astăzi cu primari ai unor oraşe importante din spaţiul comunitar, împreună cu comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos.

Dialogul de astăzi cu unii primari din Uniunea Europeană este un pas important, pentru că au fost lansat un nou parteneriat între Comisia Europeană şi oraşe privind integrarea imigranţilor.

"Indiferent de discuţiile politice care au loc la nivel înalt, întotdeauna primarii sunt cei care trebuie să găsească cele mai adecvate soluţii în mod rapid. Bineînţeles că fondurile europene structurale au fost desemnate pentru a contribui la dezvoltarea economică şi socială. Sigur că suntem flexibili, la cerere să reprogramăm unele programe operaţionale, dacă ţara respectivă sau oraşele respective ne cer", a spus Corina Creţu.

Creţu precizează că România nu se confruntă cu nevoia de fonduri pentru imigranţi, dar prin agenda urbană care va fi lansată în curând pentru România vor fi alocaţi 29 de miliarde de euro, pentru prima dată direct către oraşe.

"Cine au fost primii care au suferit şi au încercat să găsească soluţii? Primarii, pentru că nu aveau la dispoziţie instrumente, logistică, bani pentru a face faţă situaţiei", a susținut comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos.

Fondurile vor fi alocate pentru educaţie, dar mai ales de integrare, pentru a preveni tensiunile sociale.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza