Comisia Europeană avertizează România în privința justiției

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a declarat că a informat Colegiul comisarilor cu privire la situaţia statului de drept în România, precizând că ţara noastră trebuie să revină la un proces de reformă corect.

Adăugat: 3 Aprilie 2019
Ultima actualizare:3 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Sursa: Comisia Europeană
trimite pe mail

Comisia Europeană a avertizat astăzi România să revină pe calea unui proces de reformă în justiţie corect şi să se abţină de la orice măsuri care ar însemna regres, în privinţa statului de drept.

Declaraţia a fost făcută de prim-vicepreşedintele Executivului comunitar, Frans Timmermans, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că a informat Colegiul comisarilor, cu privire la situaţia statului de drept, în România, precizând că ţara noastră trebuie să revină la un proces de reformă corect şi a avertizat Guvernul român să nu întreprindă măsuri care să afecteze sistemul judiciar şi să nu creeze impunitate pentru funcţionari şi demnitari.

Oficialul european a amintit, în context, discuţiile purtate cu premierul român, dar şi cele la nivel de experţi, pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare a ordonanţelor de urgenţă, sau a Secţiei speciale pentru magistraţi.

Din păcate, spunea Frans Timmermans, nu s-a putut constata că România este pe drumul cel bun, iar Comisia Europeană va trebui să acţioneze cu mijloacele pe care le are la îndemână.

Comisarul european a mai precizat că dacă, din motive politice interne, vor fi emise ordonanţe de urgenţă, Executivul comunitar va lua imediat măsuri, putând acţiona şi în termen de câteva zile.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza