Comisia Europeană, apel la implementarea legislației privind combaterea terorismului

Comisia Europeană face apel la statele membre să implementeze cât mai repede legislaţia europeană privind securitatea.

Adăugat: 12 Octombrie 2016
Ultima actualizare:12 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În primul raport privind progresele înregistrate în ceea ce priveşte Uniunea Securităţii, Comisia Europeană scoate în evidenţă domenii prioritare pentru perioada care urmează, în special în lupta împotriva terorismului.

Noul comisar pentru securitate al Uniunii, Julian King, a spus astăzi că astfel de rapoarte vor fi întocmite lunar.

Comisia Europeană vrea să reducă drastic accesul teroriştilor la mijloace care le permit să organizeze atacuri.

Până la sfârşitul anului, Comisia speră ca statele membre să ajungă la un acord pentru Directiva privind combaterea terorismului, dar şi pentru revizuirea Directivei privind armele de foc.

În acelaşi timp, Comisia face eforturi pentru ca toate statele membre să pună în aplicare Regulamentul privind comercializarea şi utilizarea materialelor explizibile.

Pe de altă parte, trebuie îmbunătăţi schimbul de informaţii. În acest context, este imperios necesar ca Directiva privind Registrul cu numele pasagerilor să fie pusă în aplicare, termenul limită fiind mai 2018.

În acest moment, 11 state membre, printre care Germania, Grecia, Polonia, Austria, Irlanda, încă nu au făcut acest lucru.

Până în noiembrie, Comisia Europeană va pune la dispoziţia statelor membre un plan de aplicare pentru aceată directivă şi fonduri suplimentare de 70 de milioane de euro.Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza