Comisia Europeană a aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României

Comisia Europeană dă unda verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, a declarat preşedinta Comisiei Ursula von der Leyen.

Adăugat: 27 Septembrie 2021
Ultima actualizare:27 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Comisia Europeană a aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Anunţul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă comune la care au participat premierul Florin Câţu, dar şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prezentă astăzi la Bucureşti cu acest prilej.
 
Comisia Europeană dă unda verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, a declarat preşedinta comisiei Ursula von der Leyen şi a precizat că acest lucru are loc în urma unei evaluări meticuloase şi a unei foarte bune cooperări cu autorităţile române 
 
Ursula Von der Leyen: Vă laud pentru includerea venitului minim, pentru susţinerea celor mai vulnerabili şi a gospodăriilor ce înregistrează sub venitul minim şi dacă mă uit la pachetul de reforme, văd că reformaţi şi sistemul de educaţie. Viitoarea generaţie merită cu brio acest lucru. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat la rândul său că aprobarea planului reprezintă un moment simbolic de mare importanţă pentru Viitorul ţării şi este rezultatul unui dialog intens şi al unui proces laborios, desfăşurat sub presiunea timpului.
 
Şeful statului a avertizat că implementarea la timp a reformelor este esenţială şi le-a cerut celor responsabili să facă o prioritate din acest lucru. 

Klaus Iohannis: Este o şansă pe care nu avem voie să o ratăm. Şansa de a face economia României mai performantă, mai sustenabilă şi mai bine pregătită pentru orice criză care mai poate apărea, este Şansa de a lăsa generaţiilor viitoare o Românie profund modernizată. 
 
Şi premierul Florin Cîţu a spus că negocierile nu au fost uşoare şi a garantat că guvernul va implementa reformele asumate pentru ca România să atragă toţi banii puşi la dispoziţie prin PNRR.
 
Florin Cîţu: PNRR-ul României este printre cele cinci cele mai bine finanţate planuri din Uniunea Europeană şi e normal ca negocierile să nu fie uşoare. Ne-am respectat angajamentul, PNRR a fost aprobat, viar până la sfârşitul anului vom primi refinanţarea de 3,8 miliarde de euro.


Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza