Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 începe audierile

Primul invitat la comisie este Dan Andronic, urmat de conducerea AEP și Mircea Geoană.

Adăugat: 17 Mai 2017
Ultima actualizare:17 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Fifor, președintele Comisiei de anchetă
trimite pe mail

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 va începe, luni, audierile, primul invitat fiind Dan Andronic, urmat de conducerea Autorităţii Electorale Permanente de la acea vreme.

Candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană este invitat marţi la audieri, împreună cu coordonatorii campaniei sale, Dan Şova şi Viorel Hrebenciuc, iar miercuri sunt invitati  cei care se aflau la conducerea Ministerului de Interne şi a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Programul pentru săptămâna viitoare a fost stabilit astăzi, iar preşedintele Comisiei de anchetă, senatorul PSD Mihai Fifor, a precizat că, ulterior, vor fi invitaţi toţi cei care au fost implicaţi în evenimentele din 2009.

"Colegii au considerat că este firesc să plecăm cu audierea celor care au sesizat neregulile în desfăşurarea scrutinului prezidenţial şi tocmai de aceea plecăm în felul acesta. Nu ne-am dorit în niciun fel de moment să pară că este o activitate politică, pentru că nu despre asta discutăm. Încercăm să fim obiectivi. Va fi invitat şi domnul Traian Băsescu, fără niciun fel de dubiu; vor fi invitaţi şi cei pe care i-am văzut o ţară întreagă la televizor cu un tabel foarte mare cu informaţii, adică încercăm să fim obiectivi şi activitatea comisiei să fie un acorectă şi lipsită de orice intenţie de răzbunare", a spus Mihai Fifor.

La sfârşitul fiecărei săptămâni vor fi stabilite lista cu cei care vor fi audiaţi şi documentele care vor fi solicitate de la diferite instituţii, pentru a fi prezentate comisiei parlamentare de anchetă,  transmite redactorul RRA Angela Matei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza