Comisarul pentru concurenţă, avertisment la adresa mediului de afaceri

Comisarul pentru concurenţă, Margrethe Vestager, a avertizat astăzi, la Bucureşti, mediul de afaceri că trebuie să respecte statul de drept şi legislaţia, aşa cum şi Comisia Europeană le respectă dreptul de a se apăra.

Adăugat: 18 Mai 2017
Ultima actualizare:18 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Oficialul a dat ca exemplu cazul reţelei de socializare Facebook care a fost amendată pentru că a furnizat informaţii inexacte în cursul anchetei privind preluarea aplicaţiei mobile WhatsApp.

"Partea bună, în acest caz, şi motivul pentru care a fost finalizat foarte repede a fost cooperarea bună cu Facebook, care a recunoscut că a furnizat informaţii incorecte şi de aceea s-a putut reduce amenda la 110 milioane de euro, deşi suma este în continuare, foarte mare. Activitatea noastră este importantă şi prin prisma exemplului pentru ca restul comunităţii de afaceri să poată vedea că respectarea regulilor dă rezultate bune, pentru că evident, cea mai mare parte a mediului de business respectă legislaţia, îşi plătesc taxele, creează locuri de muncă şi trebuie să ştie că noi investigăm şi amendăm companiile care nu joacă după reguli", a spus Margrethe Vestager.

Margrethe Vestager a precizat că amenda a fost de "doar" 110 milioane de euro deoarece compania americană şi-a recunoscut vina.

În ceea ce priveşte compania farmaceutică Aspen, comisarul european a precizat că firma a fost deja amendată de autorităţile italiene pentru creşterea excesivă a preţului la medicamentele folosite în tratamentul cancerului, însă Comisia Europeană a deschis la rândul său o investigaţie, suspectând că se întâmplă acelaşi lucru în mai multe state ale Uniunii.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
18 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza