Comisarul european Johannes Hahn vizitează România

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, se întâlneşte vineri, la Bucureşti, cu premierul Victor Ponta. Cei doi vor avea serie de acţiuni derulate pe parcursul zilei de vineri.

Adăugat: 14 Iunie 2013
Ultima actualizare:14 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei doi oficiali vor discuta, la Palatul Victoria, despre fondurile structurale şi exerciţiul financiar 2014 - 2020.

Înaintea întâlnirii, premierul Ponta a menţionat importanţa discuţiei cu înaltul oficial european, cu prioritate, programul de transporturi, dar mai ales, cheltuirea cât mai corectă a banilor alocaţi.

"Importantă e discuţia cu comisarul Hahn pe problemele pe care le avem, evident programul de transporturi e cel mai important, însă şi pe modul în care am gândit împreună cu ministrul dezvoltării regionale, cu toţi ceilalţi, exerciţiul 2014-2020. Discutăm foarte clar câţi bani alocăm, cum ne organizăm, cum îi cheltuim, ca în 2014 -2020 să nu mai trecem prin tragedia 2007-2011 în care n-am reuşit să folosim banii cei mai ieftini", a spus acesta.

Programul vizitei comisarului european pentru politică regională

►Comisarul european pentru politică regională va participa vineri, alături de premierul român Victor Ponta şi de preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, la inaugurarea podului Calafat-Vidin, o legătură strategică în coridoarele transeuropene care conectează Europa de Sud-Est cu Europa Centrală.

►Johannes Hahn se va deplasa apoi la proiectul tehnologic al laserului ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics) de la Măgurele.

Centrul de cercetări ştiinţifice în domeniul fizicii nucleare care va fi construit în România este unul dintre cei trei piloni ai proiectului european ELI, care va deveni cea mai avansată structură pe plan mondial destinată studiilor legate de radiaţia fotonică cu caracteristici extreme.

► comisarul european pentru politică regională va avea întâlniri cu vicepremierul şi ministrul administraţiei publice şi dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, cu ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, şi cu ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu.

Declaraţiile comune ale premierului Ponta şi comisarului european Johannes Hahn, pe prima pagină, în dreapta, în playerul AUDIO.



Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza