Comisarul european, Johannes Hahn: Republica Moldova trebuie să continue reformele

Republica Moldova ar trebui să continue reformele, înainte de a trece la următoarea etapă în relaţiile cu Uniunea Europeană.

Adăugat: 10 Iulie 2017
Ultima actualizare:10 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Comisarul european, Johannes Hahn
trimite pe mail

Declaraţia a fost făcută de comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Johannes Hahn. 

Acesta a participat astăzi, la Chişinău, la cea de a noua Reuniune a Dialogului Ministerial Informal al Parteneriatului Estic, în perspectiva summit-ului din noiembrie, de la Bruxelles. Cu detalii de la Radio Chişinău, Cristina Popuşoi.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a menţionat că pentru Chişinău este important ca la Summitul Parteneriatului Estic de la Bruxelles să fie remarcată ascensiunea în relaţiile cu Uniunea Europeană.

"Pentru Republica Moldova, reuniunea de astăzi a oferit prilejul exprimării viziunilor sale privind elementele definitorii ale declaraţiei summitului de la Bruxelles care vizează bineînţeles consolidarea dimensiunii politice a iniţiativei, precum şi luarea în consideraţie de o manieră evolutivă a obiectivului său de integrare europeană", a spus Andrei Galbur.

De asemenea, miniştrii afacerilor externe ai Ucrainei şi Georgiei au vorbit despre interesul ţărilor lor de a aprofunda relaţiile cu Uniunea Europeană, şi de a obţine perspective clare pentru statutul de ţări candidate la aderare.

Parteneriatul Estic a fost iniţiat în 2008, ca o platoformă de cooperare a fostelor republici sovietice cu Uniunea Europeană.

Pe lângă Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, din Parteneriatul Estic mai fac parte Azerbaidjan, Armenia şi Belarus, însă acestea din urmă nu s-au arătat interesate să aibă relaţii mai apropiate cu Uniunea Europeană.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza