Comisarii europeni din echipa lui Juncker dau testul audierilor

Fiecare comisar european desemnat este invitat la o audiere publică de trei ore cu comisia parlamentară sau comisiile parlamentare responsabile de portofoliul respectiv.

Adăugat: 18 Septembrie 2014
Ultima actualizare:18 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Audierile comisarilor europeni propuşi de preşedintele ales al noului executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, vor avea loc între 29 septembrie şi 7 octombrie.

Potrivit unui calendar provizoriu, Corina Creţu, desemnată pentru portofoliul Politici Regionale, va fi audiată pe 1 octombrie.

După audieri, noua Comisie Europeană va fi votată în bloc de către eurodeputaţi şi îşi va prelua mandatul la 1 noiembrie.

Înaintea audierilor, fiecărui candidat i se cere să răspundă în scris la cinci întrebări, până pe 26 septembrie.

Fiecare comisar desemnat este invitat apoi la o audiere publică de trei ore cu comisia parlamentară sau comisiile parlamentare responsabile de portofoliul în cauză.

VEZI AICI LISTA COMISARILOR EUROPENI

În cazul în care portofoliul comisarului desemnat se încadrează în domeniul de competenţă al unei singure comisii, acesta este audiat doar de respectiva comisie.

Potrivit procedurii, scopul audierilor este de a evalua expertiza şi competenţa fiecărui candidat.

Votul eurodeputaţilor va fi exprimat pentru noua echipă a Comisiei Europene în ansamblul ei, şi nu pentru fiecare comisar desemnat în parte.

Parlamentul European urmează să se pronunţe prin vot pe 22 octombrie.
 Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza