Combaterea evaziunii fiscale, miza următorilor doi ani

Atât Guvernul, cât şi instituţiile anticorupţie trebuie să acţioneze pentru combaterea evaziunii fiscale, susţine premierul Victor Ponta.

Adăugat: 8 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Guvernul va face publică astăzi strategia de combatere a evaziunii fiscale.

Combaterea evaziunii fiscale va reprezenta o miză extraordinară în următorii doi ani şi va trebui transformată într-o temă de securitate naţională, afirmă premierul Victor Ponta.

El crede că Guvernul trebuie să acţioneze în acest domeniu la fel ca şi instituţiile anticorupţie şi a anunţat o reuniune astăzi pe tema combaterii evaziunii la Ministerul Finanţelor Publice.

"Pentru mine, personal, ca prim-ministru, este o miză extraordinară, să facem din combaterea evaziunii fiscale o temă de securitate naţională; aşa cum lupta împotriva corupţiei este... şi DNA-ul, instanţele, parchetele, îşi fac treaba foarte bine, noi trebuie să ne facem treaba pe combaterea evaziunii fiscale. Şi încă un lucru esenţial, debirocratizarea şi desţelenirea tuturor inadvertenţelor, ca să nu spun prostiilor, din legislaţie", a spus premierul.  

Pe de altă parte, în şedinţa de ieri, Guvernul a decis menţinerea preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru clienţii casnici până la data de 30 iunie.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Corneliu Calotă, 1 MwH va costa 53,30 lei, iar de acest preţ vor beneficia şi producătorii de energie termică, dar numai pentru cantităţile de gaze utilizate la producerea de apă caldă şi căldură pentru populaţie.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
8 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza