Coldea, audiat în Comisia pentru controlul activităţii SRI

Fostul adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a fost audiat pentru a doua oară de Comisia parlamanetară de control al activităţii SRI.

Adăugat: 6 Aprilie 2018
Ultima actualizare:6 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Florian Coldea, audiat în Comisia de control al activităţii SRI
trimite pe mail

Fostul adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a afirmat, ieri, că nu există altă practică în lume de cooperare cu serviciile de informaţii decât protocoalele.

El a fost audiat pentru a doua oară de Comisia parlamanetară de control al activităţii SRI.

În context, Florian Coldea a atras atenţia că în prezent Serviciul Român de Informaţii este în imposibilitatea de a lucra pe baza unui protocol în ceea ce priveşte infracţiuni la adresa securităţii naţionale, cum ar fi spionaj şi trădare.

"Problematica cooperării în baza unor protocoale este o practică internaţională la nivel NATO şi Uniunea Europeană. Nu există altă practică în lume. Nu se poate coopera interinstituţional fără să existe un protocol, mai ales cu serviciile de informaţii. Dincolo de orice interpretări juridice, vă asigur că avea un caracter tehnic, funcţionau limitativ, ca şi un ghid, tocmai pentru a asigura legalitatea - suibliniez - şi prognozabilitatea, respectiv practica unitară la nivelul serviciului. Concret, se coopera conform competenţelor legale ale fiecărei părţi", a spus Florian Coldea.

La rândul lui, preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a precizat că fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, a dat mai multe detalii cu privire la protocoalele încheiate de SRI şi alte instituţii.

"A pornit de la ideea că ce nu este interzis prin lege înseamnă că este permis, a spus că acest protocol a fost discutat la nivelul direcţiei juridice, după care a venit spre aprobare la nivelul prim adjunctului, după care la nivelul directorului. Am întrebat dacă a fost făcut la iniţiativa Serviciului sau la iniţiativa Parchetului şi a spus că nu-şi aminteşte", a spus Claudiu Manda.

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a mai declarat că Florian Coldea a confirmat, la audiere, existenţa unui eveniment organizat de SRI cu prilejul Crăciunului, precum şi nume de participanţi la eveniment apărute în spaţiul public, transmite redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza