Codul Muncii, negociat de Guvern şi partenerii sociali

Contractele de muncă pe perioadă determinată, durata perioadei de probă şi contractele colective de muncă sunt punctele asupra cărora Guvernul şi partenerii sociali trebuie să găsească soluţii.

Adăugat: 2 Februarie 2011
Ultima actualizare:2 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Modificarea Codului Muncii va fi discutată  din nou, de către sindicate şi o parte dintre patronate, cu premierul Emil Boc.


Dupa întâlnirea programată miercuri vor urma discuţii cu membrii coaliţiei de guvernare şi cu partenerii sociali, în scopul redactării unui act normativ pe care Executivul să-l poată înainta Parlamentului.   


Una dintre propunerile rămase în discuţie se referă la contractele pe perioadă determinată, partenerii sociali propunând ca acestea să fie de doi ani şi, în cazuri excepţionale, să poată fi extinse şi la trei ani, dar doar cu acordul scris al angajatului.


O altă propunere se referă la perioada de probă, sindicatele cerând ca aceasta să nu depăşească 90 de zile, fie că este vorba de funcţie de execuţie sau de conducere, şi să fie regrementată prin contractul colectiv de muncă.


Un alt punct care va fi discutat este modul de aplicare a contractelor colective de muncă.


Printre propunerile acceptate de premier la întâlnirea precedentă se numără cea care vizează perioada de preaviz, care să fie de 20 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de 30 de zile pentru cele de conducere, precum şi cea care se referă la perioada de stagiu pentru absolvenţi la angajare.Autor:
Diana Domenico
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza