Codul fiscal şi memorandumul cu Banca Mondială, pe agenda guvernului

Noul Cod fiscal va fi în atenţia şedinţei de miercuri a Executivului, dar şi semnarea unui memorandumul cu Banca Mondială.

Adăugat: 11 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pe agenda de săptămâna viitoare a guvernului mai sunt înscrise: semnarea unui memorandumul cu Banca Mondială şi întâlnirea premierului Dacian Cioloş cu ambasadorul Franţei, François Saint-Paul.

Nu în ultimul rând, în atenţia Ministerului Muncii se află Legea salarizării unitare.

Guvernul României urmează să semneze un memorandum cu Banca Mondială în cadrul unei ceremonii care este programată mâine la Palatul Victoria.

Documentul a fost aprobat anul trecut, în urma şedinţei de guvern, şi vizează un parteneriat între cele două instituţii pentru modernizarea administraţiei publice şi sprijinirea reformelor structurale.

În ceea ce priveşte şedinţa săptămânală de guvern, programată pentru miercuri, este de aşteptat ca executivul să continue discuţia pe marginea unor modificri ale noului Cod Fiscal.

Una dintre aceste modificări ar urma să vizeze eliminarea controversatei obligaţii prevăzute acum în legislaţie ca inclusiv cei care nu au venituri să contribuie la asigurările sociale de sănătate.

Rămâne de văzut care vor fi propunerile Ministerului de Finanţe şi care va fi forma finală a pachetului de modificări la Codul Fiscal, pe care guvernul intenţionează să-l trimită parlamentului spre dezbatere şi vot până la începutul lunii februarie.

Săptămâna aceasta este de aşteptat să fie luat în discuţie şi un memorandum propus de Ministerul Muncii, document prin care se solicită constituirea unei comisii destinate revizuirii Legii salarizării unitare.

În legătură cu memorandumul în cauză, ministrul Muncii, Ana Costea afirma săptămâna aceasta că aşteaptă un răspuns din partea guvernului până mâine.

Legea salarizării unitare se află în acest moment în formă de proiect la Ministerul Muncii şi ar urma să fie supus dezbaterii publice după discuţii cu partenerii sociali - declara la sfârşitul anului trecut ministrul de resort, Ana Costea.

Tot săptămâna viitoare, marţi, este programată primirea la Palatul Victoria de către premierul Dacian Cioloş a ambasadorului francez în România, François Saint-Paul, aminteşte redactorul RRA.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza