Coaliția PSD - ALDE caută înlocuitori pentru miniștrii demisionari

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb şi cel al transporturilor, Răzvan Cuc vor fi înlocuiţi, iar succesorii lor vor fi stabiliţi astăzi.

Adăugat: 13 Octombrie 2017
Ultima actualizare:13 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liderii coaliției, Călin Popescu Tăriceanu (stânga) și Liviu Dragnea
trimite pe mail

Astăzi conducerile PSD şi ALDE se vor reuni din nou pentru a găsi înlocuitori pentru portofoliile de la ministerele Dezvoltării, Fondurilor Europene şi Transporturilor./fcostea

Trei miniştri din guvernul PSD au luat decizia de a demisiona din funcţie, a anunţat aseară preşedintele partidului, Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul fondurilor europene Rovana Plumb şi cel al transporturilor, Răzvan Cuc vor fi înlocuiţi, iar succesorii lor vor fi stabiliţi astăzi, când va avea loc o nouă şedinţă a conducerii PSD, dar şi o reuniune a coaliţiei de guvernare.

La finalul unei şedinţe tensionate de peste şase ore, preşedintele PSD şi premierul au acuzat presiuni la adresa celor două colege.

Ei susţin că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au demisionat deoarece nu mai suportau presiunea la care au fost supuse.

În plus, şeful executivului a subliniat că în PSD, în această perioadă nu a avut loc niciun război.

"Atât Sevil Shhaideh cât şi Rovana, imediat după ce au primit citaţiile la DNA au venit să-mi prezinte demisia. Şi am reuşit să le oprim, tocmai pentru a nu fi un semnal de degringoladă în guvern. Cele două colege au ajuns la limita răbdării. Apropo de război, da, am spus că îmi dau demisia dacă mi-o cere partidul sau dacă constat că nu mai sunt în stare să pun în îndeplinire programul de guvernare. Nu a fost un război, nu este un câştigător, încercăm ca după această seară lungă câştigător să fie partidul şi prin partid guvernul şi ţara", a susținut Mihai Tudose.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că în ultima perioadă s-au făcut multe greşeli, în special de comunicare, pe care şi le asumă.

"Am comunicat prost unul cu altul. Eu îmi asum asta, cred că şi-o asumă şi el. Nu mai putem face asemenea greşeli, să punem şi partidul şi coaliţia şi majoritatea parlamentară şi guvernul într-o situaţie limită. Eu am avut de învăţat din această perioadă, şi Mihai a avut de învăţat, şi colegii noştri au avut de învăţat. Dar ce vreau să transmit eu, ca preşedinte al partidului, să nu creadă vreo instituţie, indiferent de care natură, că acest partid se lasă subjugat în activitatea politică sau guvernamentală, sub nicio formă", a susținut Liviu Dragnea.
 Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza