Coaliția decide convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului

Sesiunea extraordinară ar avea ca principal punct pe ordinea de zi adoptarea unei ordonanțe de urgență privind transferul furnizorului de energie termică ELCEN de la Ministerul Energiei la Primăria Capitalei.

Adăugat: 31 Iulie 2017
Ultima actualizare:31 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii PSD şi ALDE se reunesc, astăzi, într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare, pentru a analiza activitatea Guvernului Tudose din ultima săptămână, precum şi pentru a decide dacă va fi convocată o sesiune parlamentară extraordinară.

Guvernul vrea să legifereze transferul furnizorului de energie termică ELCEN de la Ministerul Energiei la Primăria Capitalei.

Premierul Mihai Tudose a explicat că în timpul vacanţei parlamentare, executivul nu este abilitat să adopte ordonanţe de urgenţă pe această temă.

"Pe baza unei sesiuni extraordinare, să avem şi noi o şedinţă de guvern suprapusă, pentru a rezolva situaţia ELCEN-ului. Trebuie lege pentru aşa ceva, ordonanţă de urgenţă şi nu avem abilitarea pentru aşa ceva. Am cerut-o pentru a rezolva problema încălzirii din Bucureşti, fiindcă dacă aşteptăm septembrie, s-ar putea să fie târziu pentru bucureşteni", a spus Tudose.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza