Coaliția de guvernare îl susține pe liberalul Dorin Chirtoacă la Primăria Chișinăului

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană din Republica Moldova au decis, joi, ca toate cele trei partide din coaliţia de guvernare să susţină candidatura liberalului Dorin Chirtoacă în cel de-al doilea tur de scrutin pentru Primăria Chişinăului.

Adăugat: 10 Iunie 2011
Ultima actualizare:10 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liberalul Dorin Chirtoacă urmează să se confrunte, în al doilea tur, cu comunistul Igor Dodon.


În acelaşi timp, Dorin Chirtoacă a cerut renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal, unde, după anunţarea rezultelor alegerilor locale de duminică, majoritatea ar urma să fie deţinută de comunişti.


Dorin Chirtoacă a declarat, în cadrul unui briefing, că partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană au luat împreună la alegerile pentru Consiliul Municipal cu 10.000 de voturi mai mult decât Partidul Comuniştilor.


Totuşi, comuniştii ar urma să deţină o majoritate de 26 de mandate de consilieri, în timp ce componentele Alianţei ar avea cu un mandat mai puţin, adică 25.


Partidului Liberal îi lipsesc doar 354 de voturi pentru a adjudeca de la comunişti un mandat şi a înclina astfel balanţa în favoarea alianţei de guvernare.


Dorin Chirtoacă a cerut autorităţii electorale renumărarea tuturor buletinelor de vot, inclusiv a celor nevalabile.


”Partidele din cadrul Alianţei, la limită, este adevărat, dar au învins în aceste alegeri şi pentru a evita speculaţii în ceea ce priveşte fraudarea alegerilor, de asemenea, ţinând cont de faptul că sunt declarate nevalabile 6.700 buletine de vot, considerăm oportun şi corect să fie renumărate buletinele pentru Consiliul Municipal Chişinău”, a declarat Dorin Chirtoacă.


Premierul Vlad Filat, preşedintele interimar Marian Lupu, precum şi preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, au semnat o declaraţie comună şi au anunţat, în cadrul unui briefing, că toate cele trei partide din coaliţia de guvernare susţin candidatura vicepreşedintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă în cel de-al doilea tur al alegerilor.


Comuniştii, la rândul lor, au pornit ofensiva pentru susţinerea propriului candidat, Igor Dodon, în al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 19 iunie.
 Autor:
Lina Grâu
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
10 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza