Cioloş: Regionalizarea ar trebui să ducă la o reducere a cheltuielilor în administraţia publică

În deschiderea Forumului Administraţiei Publice Locale, premierul Dacian Cioloş a punctat importanţa unei relaţii strânse între guvern şi administraţia locală.

Adăugat: 4 Iulie 2016
Ultima actualizare:4 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Doar în acest fel, preciza şeful Guvernului, vor putea fi aplicate proiectele necesare în dezvoltarea administraţiei locale, ceea ce echivalează cu un aparat de lucru funcţional.

De asemenea, Dacian Cioloş a vorbit despre regionalizare şi despre faptul că este nevoie de o abordare unitară în această privinţă, iar discuţia nu trebuie să pornească de la propunerea unui preşedinte de consiliu judeţean sau altul.

Ideea este ca regionalizarea să ducă la o simplificare şi o reducere a cheltuielilor în administraţia publică locală, şi nu la o încărcătură în plus, mai spunea premierul.

AUDIO Discursul premierului Dacian Cioloş

Subiecte precum descentralizarea, investiţiile în infrastructură, dar şi exploatarea resurselor turistice vor fi abordate pe larg în atelierele de lucru ce vor avea loc astăzi şi la care vor participa miniştrii Cabinetului Cioloş.

Evenimentul va continua şi mâine, când este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Amintim că aproximativ 1.000 de reprezentanţi ai diverselor structuri din teritorii participă, la această oră, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, la Forumul Administraţiei Locale.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza