Cinci orchestre simfonice radio, la festivalul RadiRo

Organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, festivalul RadiRo va reuni cinci orchestre radio, solişti şi dirijori de talie mondială.

Adăugat: 16 Septembrie 2014
Ultima actualizare:16 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Orchestrele Simfonice Radio din Finlanda, Praga şi Stuttgart, precum şi Orchestra Naţională a Franţei, sunt prezenţele din cadrul Festivalului RadiRo, care se vor afla în premieră la Bucureşti.

Ele vor concerta alături de Orchestra Naţională Radio, deopotrivă gazdă a singurului eveniment de acest fel din Europa.

Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, la o conferinţă de presă desfăşurată în foaierul Sălii Radio.

Preşedintele - director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a afirmat, în conferinţa de presă a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, că Radio România este unic în Europa şi în afara ei, prin două evenimente de excepţie: Târgul Gaudeamus şi Festival Internaţional al Orchestrelor Radio.

Prin evenimente de asemenea anvergură, Radio România, care este lider de audienţă pe piaţa de radio,  îşi îndeplineşte misiunea publică.

"RADIO ROMÂNIA este unic în Europa şi chiar în afara Europei, prin două evenimente, prin două acţiuni extraordinare pe care le organizează, le susţine, le finanţează, le promovează şi le face să se întâmple. Unul dintre ele este Târgul Gaudeamus iar cel de-al doilea este, categoric, acest Festival Internaţional al Orchestrelor Radio, eveniment, repet, unic în Europa şi nu numai. Categoric, misiunea publică pe care acest serviciu public, respectiv RADIO ROMÂNIA, îl îndeplineşte zi de zi, în beneficiul publicului şi acest lucru se întâmplă cu rezultate bune, după cum ştiţi, RADIO ROMÂNIA este lider de audienţă pe piaţa de radio", a spus Miculescu.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului RadiRo, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, se va desfăşura în perioada 20 - 27 septembrie şi va reuni cinci orchestre radio, solişti şi dirijori de talie mondială.

Mai multe despre festivalul RadiRo, dar şi cum vă puteţi procura bilete, AICI.Autor:
Mihaela Helmis
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza