Cinci ani de la anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia. Mesajul României

Într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti, România îşi reafirmă angajamentul pentru politica de nerecunoaştere a anexării ilegale, precum şi sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei .

Adăugat: 17 Martie 2019
Ultima actualizare:17 Martie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La cinci ani de la anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia, România condamnă ferm acest act de încălcare a principiilor şi normelor de drept internaţional.

Într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti, România îşi reafirmă angajamentul pentru politica de nerecunoaştere a anexării ilegale, precum şi sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele recunoscute internaţional.

Potrivit reporterului Carmen Gavrilă, Ministerul român al Afacerilor Externe susţine şi se alatură declaraţiei înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afacerie externe, care critică anexarea ilegală a peninsulei. Federica Mogherini afirmă, în numele Uniunii, că încălcările dreptului internaţional de către Rusia au condus la intensificarea periculoasă a tensiunilor în Marea Azov şi în Strâmtoarea Kerci.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza