Christine Lagarde cere "cooperare globală" pentru supravegherea cursului de schimb

Creşterea economică globală începe să ia avânt, însă ar putea fi afectată de politici monetare greşite, a avertizat directorul FMI, Christine Lagarde.

Adăugat: 19 Martie 2017
Ultima actualizare:19 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Christine Lagarde, directorul FMI
trimite pe mail

La încheierea reuniunii Grupului 20 de la Baden-Baden a miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale, şefa FMI, Christine Lagarde a arătat că politicile monetare, fiscale şi structurale contează mai mult ca oricând.

Ea a dat asigurări că FMI va oferi consultanţă politică şi va coopera pentru supravegherea viguroasă a cursului de schimb.

FMI estimează o creştere economică globală de la 3,1% în 2016 la 3,4% în 2017 şi de 3,6% în 2018.

FMI s-a arătat încurajat de o activitate mai puternică decât era de aşteptat în zona euro în Marea Britanie şi în Japonia şi a subliniat că mai mult de trei sferturi din PIB al economiei mondiale este asigurat de ţările emergente şi cele în curs de dezvoltare, unde liderii sunt China şi India - scrie pe site-ul instituţiei.

De cealaltă parte, Brazilia şi Rusia sunt menţionate ca ţările unde a avut loc cea mai puternică recesiune. Agenţiile de presă internaţionale observă că summitul G 20 s-a încheiat fără un acord de susţinere a comerţului de liber schimb şi fără nici un fel de angajament în direcţia luptei înpotriva protecţionismului, din cauza opiniei diferite a Statelor Unite.

A lipsit şi angajamentul privind acţiunile împotriva schimbărilor climatice, tot din cauza opoziţiei Washingtonului, dar şi a Arabiei Saudite.

Lagarde a cerut o cooperare globală pentru susţinerea ritmului de creştereAutor:
Cristina Grecu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
19 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza