Chevron reia activitatea. Oamenii continuă protestele

La o zi de la protestele soldate cu incidente la Pungeşti, compania Chevron reia activitatea.

Adăugat: 8 Decembrie 2013
Ultima actualizare:9 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Câteva zeci de locuitori din comuna vasluiană Pungeşti s-au adunat din nou, la o zi după ce au protestat violent faţă de intenţia Companiei Chevron de a instala în zonă primul utilaj destinat identificării gazelor de şist.

Între timp, compania a reluat lucrările sistate, sâmbătă, din cauza violenţelor dintre protestatari şi jandarmi, în urma cărora mai multe persoane au fost amendate pentru tulburarea ordinii publice.

După cum ne-a relatat corespondentul nostru Alina Darie, în zonă sunt în continuare detaşate efective de jandarmi, care, pe parcursul nopţii, au instalat filtre pe drumul care face legătura dintre Vaslui şi Pungeşti.

Incidente la protestul de sâmbătă

Mitingul de la Pungeşti iniţiat sâmbătă de cei care se declară împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist, a adunat pe marginea satului Siliştea, acolo unde este spaţiul pe care Compania Chevron urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din România, peste 600 de oameni, localnici şi protestatari din mai multe judeţe ale ţării.

Din păcate, lucrurile au degenerat, mulţimea care protesta dărâmând gardurile împrejmuitoare ale spaţiului deţinut de Chevron. Angajaţii companiei Chevron care lucrau în interior, speriaţi, s-au refugiat în utilaje.

A fost apoi nevoie de o intervenţie mai fermă acelor peste 200 de jandarmi mobilizaţi la faţa locului pentru ca oamenii să se retragă în spaţiul aşa-numitei tabere de rezistenţă.

Compania Chevron a anunţat că suspendă pe moment activitatea de la Pungeşti ca urmare a acestor evenimente.

Reprezentanţii Jandarmeriei, deşi acuzaţi că au bruscat oamenii, susţin că forţele de ordine au fost de fapt ţinta mulţimii, care i-ar fi atacat pe jandarmi cu materiale pirotehnice şi cu pietre.

Jandarmeria spune că 22 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vaslui în vederea stabilirii identităţii acestora şi adoptării măsurilor legale pentru săvârşirea unor fapte de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Compania Chevron a făcut plângere la Poliţia Vaslui împotriva celor care au distrus aproape în totalitate gardul împrejmuitor al terenului deţiAutor:
Alina Darie
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
8 Decembrie 2013
Ultima actualizare:
9 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza