Chevron a făcut plângere împotriva protestatarilor

Protestarii de la Pungeşti au dărmâmat gardurile împrejmuitoare ale spaţiului deţinut de Chevron. Angajaţii companiei Chevron care lucrau în interior, speriaţi, s-au refugiat în utilaje.

Adăugat: 8 Decembrie 2013
Ultima actualizare:8 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Compania Chevron a făcut plângere la Poliţia Vaslui împotriva celor care au distrus aproape în totalitate gardul împrejmuitor al terenului deţinut la Pungeşti, dar şi o parte din utilajele companiei.

Câteva sute de persoane au protestat, din nou, sâmbătă, la Siliştea - Pungeşti faţă de încercarea companiei Chevron de amplasare a primei sonde de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Mitingul de la Pungeşti, iniţiat de cei care se declară împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist, a adunat pe marginea satului Siliştea, acolo unde este spaţiul pe care Compania Chevron urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din România, peste 600 de oameni, localnici şi protestatari din mai multe judeţe ale ţării.

Din păcate, lucrurile au degenerat, mulţimea care protesta dărâmând gardurile împrejmuitoare ale spaţiului deţinut de Chevron. Angajaţii companiei Chevron care lucrau în interior, speriaţi, s-au refugiat în utilaje.

A fost apoi nevoie de o intervenţie mai fermă acelor peste 200 de jandarmi mobilizaţi la faţa locului pentru ca oamenii să se retragă în spaţiul aşa-numitei tabere de rezistenţă.

Compania Chevron a anunţat că suspendă pe moment activitatea de la Pungeşti ca urmare a acestor evenimente.

Reprezentanţii Jandarmeriei, deşi acuzaţi că au bruscat oamenii, susţin că forţele de ordine au fost de fapt ţinta mulţimii, care i-ar fi atacat pe jandarmi cu materiale pirotehnice şi cu pietre.

Jandarmeria spune că 22 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vaslui în vederea stabilirii identităţii acestora şi adoptării măsurilor legale pentru săvârşirea unor fapte de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La Bucureşti, aproximativ 100 de persoane s-au adunat în această seară în Piaţa Universităţii în semn de solidaritate cu protestatarii de la Pungeşti.

Potrivit reporterului RRA, Atena Teognoste, în momentul în care au vrut să plece către Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, protestatarii din capitală au fost împiedicaţi de jandarmi să blocheze partea carosabilă.Autor:
Alina Darie
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
8 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza