Cetățenii nu mai trebuie să meargă la ghișeu pentru cazierul judiciar

18 proiecte se află pe agenda Guvernului, printre care și un pachet privind simplificarea birocraţiei.

Adăugat: 28 Iunie 2016
Ultima actualizare:28 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit noilor norme adoptate de Guvern, cetăţenii nu vor mai trebui să meargă la ghişeu pentru a obţine certificatul de cazier judiciar.

Vor putea trimite copii ale cărţilor de identitate pe adresele de e-mail ale instituţiilor care le solicită, iar legalizarea unor copii după diverse acte de identitate se va putea face de către funcţionari direct la ghişeu prin consemnarea 'conform cu originalul'.

În plus, cardul ar putea fi utilizat inclusiv pentru efectuarea unor plăţii la ghişeu,  a precizat premierul Dacian Cioloş.

"În relaţia cu Fiscul va exista posibilitatea plăţilor prin card atât la ghişeele ANAF, cât şi la Trezorerie. Şi venim şi cu nişte măsuri prin care, într-un mod mai larg, cerem instituţiilor statului să-si diversifice mijloacele de plată, oferind posibilitatea plăţii cu cardul", a spus Cioloș.

Guvernul va lua inclusiv măsuri care să permită simplificarea obţinerii codului numeric personal şi a identităţii cetăţenilor români.

Printre altele, perioada de înscriere a nou-născutului în Registrul de Stare Civilă ar urma să fie prelungită de la 15 la 30 de zile.

Pentru copiii care nu au identitate oficială în acest moment, vor putea fi solicitate certificatele de naştere de la primării, iar pentru minorii instituţionalizaţi, domiciliul oficial va putea fi stabilit la sediul instituţiei în care se află aceştia.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza