Cetăţenii moldoveni se înarmează cu "muniţie sprirituală" de la România

Ambasadorul Republica Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, a declarat marţi că ţara sa este prin excelenţă paşnică, dar cetăţenii moldoveni au venit la Bucureşti pentru a se "înarma cu muniţie spirituală" pentru a se integrara in UE.

Adăugat: 14 Decembrie 2010
Ultima actualizare:14 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Republica  Moldova este prin excelenţă o ţară paşnică. Nu a atacat pe nimeni şi nu intenţionează să o facă, dar, cu certitudine, aici la Bucureşti am venit să ne înarmăm şi avem nevoie de muniţie, muniţie spirituală, să ne înarmăm cu cunoştinţe. Mesajul care a venit de la Bucureşti este unul extrem de paşnic: cunoştinţe, expertiză, experienţă pentru parcursul nostru european", a declarat, marţi, diplomatul moldovean, cu prilejul ceremoniei de decernare a diplomelor pentru funcţionari guvernamentali din Republica Moldova absolvenţi ai Programului de pregătire diplomatică şi integrare euroatlantică din cadrul Institutului Diplomatic Român, informează Agerpres.Iurie Reniţă a subliniat că Republica  Moldova are nevoie de experienţa şi de sprijinul României în procesul de integrare europeană, manifestându-şi speranţa că acest sfârşit de an va fi unul bun pentru ţara sa, iar cel care vine va fi unul "profund european".


    
"Avem nevoie de această experienţă şi expertiză, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru ca acest proces de integrare europeană să devină unul ireversibil şi generaţia care vine, tinerii care acum sunt absolvenţi, sunt cei care vor complimenta, care vor da valoare adăugată acestui proces. În toată complexitatea proceselor politice care se produc la Chişinău, dvs veniţi cu această valoare adăugată şi mă bucur foarte mult că această valoare vine de la Bucureşti, vine acest mesaj, această muniţie paşnică pentru procesul de integrare europeană", a mai spus ambasadorul Iurie Reniţă.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza