Certificatul verde și eliminarea pensiilor speciale, pe agenda Parlamentului

Camera Deputaţilor ar putea încerca să deblocheze săptămâna aceasta proiectul care obligă oamenii să deţină un certificat verde pentru a merge la locul de muncă.

Adăugat: 29 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pe agenda Parlamentului se va mai afla şi proiectul de eliminare a pensiilor speciale sau ultima rectificare bugetară.

Proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului COVID la locul de muncă este blocat de o lună în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, după ce în octombrie a fost respins de Senat. Premierul Nicolae Ciucă a făcut apel către parlamentari să adopte cu prioritate documentul, pentru că deja România a avut o experienţă tragică a valului patru.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră certificatul un instrument care salvează vieţi, dar care trebuie introdus la momentul oportun, posibil după trei săptămâni de creştere consecutivă a ratei de infectare şi eliminat când acest nivel scade.

Alexandru Rafila: Scopul introducerii acestui certificat COVID este să frânezi rapid o creştere a numărului de cazuri, este un scop de sănătate publică pentru un anumit interval de timp, cel puţin pentru personalul medical nu o să pună nimeni problema să fie suspendat în vreun fel. Trebuie să încetăm să sugerăm că se încearcă limitarea dreptului la muncă.

Senatul urmează să ia o decizie, ca for decizional, asupra propunerii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleşii locali, reglementate printr-un act normativ, dar care nu se află în plată, ca urmare a prorogării termenului de aplicare pentru începutul anului viitor.

Deputatul Ionuţ Moşteanu cere noi majorităţi să accepte propunerea USR.

Ionuţ Moşteanu: PNL, PSD şi UDMR şi-au dat mâna să mai creeze o categorie de pesionari speciali. Fiţi responsabili! Vorbiţi toată ziua de pensii şi de inechitate în sistemul de pensii şi într-o lună şi o săptămână veţi crea o nouă categorie de pensionari speciali, câteva zeci de mii?

La Parlament se aşteaptă pentru dezbatere şi vot ultima rectificare bugetară aprobată de Guvernul Ciucă, prin care au fost alocaţi bani pentru plata pensiilor, a salariilor din sistemul bugetar, dar şi pentru alte cheltuieli, până la finalul anului.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza