Cererea lui Ponta de anulare a ordinului prin care i-a fost retras doctoratul, respinsă

Victor Ponta a deschis două procese la Curtea de Apel Bucureşti, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului educației privind retragerea titlului ştiinţific de doctor în drept.

Adăugat: 7 Februarie 2017
Ultima actualizare:7 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, fostul premier al României
trimite pe mail

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea fostului premier Victor Ponta, de anulare a ordinului ministrului educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Victor Ponta nu a fost astăzi în instanţă.

El a fost reprezentat de un avocat, care a declarat că actul administrativ prin care fostului premier i-a fost acordat, în 2003, titlul de doctor, nu putea fi revocat printr-un alt act administrativ, mai ales că primul şi-a produs efectele în circuitul civil.

Reporterul Radio România Actualităţi, Diana Surdu, aminteşte că în august, anul trecut, ministrul educaţiei de la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific, de doctor în drept, în cazul lui Victor Ponta, pentru plagiat.

Acesta a deschis două procese la Curtea de Apel Bucureşti, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului.

Prima acţiune a fost respinsă în octombrie anul trecut, iar a doua - astăzi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza