Cererea de urmărire penală a lui Eugen Bejinariu, în plenul Camerei Deputaţilor

Cererea procurorilor anticorupţie de urmărire penală a lui Eugen Bejinariu va intra săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 21 Mai 2017
Ultima actualizare:21 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Bejenariu
trimite pe mail

Eugen Bejinariu este cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2 pentru fapte comise în perioada când era secretar general al guvernului Năstase.

Zilele trecute, Comisia Juridică a respins solicitarea DNA.

Parlamentarii puterii, care s-au pronunţat împotrivă, spun că Eugen Bejinariu a semnat contractele pentru care este cercetat înainte ca abuzul în serviciu să fie introdus ca infracţiune prin lege.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act lunea trecută de scrisoarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, referitoare la deputatul PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, prin care se revine asupra unei solicitări mai vechi referitoare la încuviinţarea urmăririi penale a acestuia pentru abuz în serviciu.

Potrivit documentului, în dosar sunt implicate şi alte persoane şi, având în vedere legătura dintre acestea şi Eugen Bejinariu, se impune investigarea tuturor celor implicaţi, cercetările neputând fi disjunse.

Decizia finală în acest caz aparţine plenului Camerei Deputaţilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
21 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza