Cei mai importanți lideri din UE au ajuns la Sibiu

Sibiul este acum locul de întâlnire al celor mai importanţi lideri din statele Uniunii Europene şi de la Bruxelles.

Adăugat: 9 Mai 2019
Ultima actualizare:9 Mai 2019

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Vulcan
trimite pe mail

Summitul celor 27 de şefi de stat şi de guvern, urmează să înceapă în scurt timp la primăria din oraş.

Este o reuniune la care ar urma să fie creionată direcţia în care va merge Uniunea în următorii patru ani, la care se va discuta despre cum trebuie apărată unitatea şi încrederea în proiectul european.

Este ceea ce au declarat mulţi lideri din statele membre la sosirea pe covorul roşu, începând cu preşedintele Klaus Iohannis, gazda reuniunii. Oana Bâlă revine în direct, de la Sibiu:

În Piaţa Mare din Sibiu continuă să sosească şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, aceştia fiind întâmpinaţi în sediul primăriei de către preşedintele Klaus Iohannis.

În urmă cu câteva minute, a ajuns şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, care a fost primit cu simpatie de cele câteva sute de persoane care se află în Piaţa Mare.

Şeful statului a fost primul care a ajuns în piaţă şi a făcut declaraţii în faţa jurnaliştilor români şi străini. "De Ziua Europei, Europa vine în România", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis care a subliniat şi că de la Sibiu se va decide cum va arăta viitorul Uniunii Europene. El a făcut referire şi la declaraţia care va fi adoptată la acest summit informal.

Klaus Iohannis: Avem pregătită o declaraţie, o declaraţie pentru cetăţeni europeni, Declaraţia de la Sibiu care va arăta că suntem hotărâţi, suntem uniţi, ştim ce vrem, dorim să ne implicăm pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene. O zi foarte importantă pentru România, o zi foarte importantă pentru români! Astăzi, Europa vine la noi. România contează, românii contează!

Preşedintele României a vorbit şi despre apelul celor 21 de preşedinţi din statele membre prin care cetăţenii europeni sunt chemaţi la urne, la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Pe de altă parte, şeful statului a dat asigurări că peste puţin timp România va intra în spaţiul Schengen şi va fi înlăturat Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Peste puţin timp va începe reuniunea Consiliului European, urmată de un dejun de lucru. După-amiază este programată a doua sesiune de lucru, dar şi conferinţa de presă comună a preşedintelui României cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza