Cei 22 de primari excluşi din PDL, rămân în partid

Comisia Naţională pentru Integritate, Statut şi Litigii a PDL a anulat excluderea din partid a celor 21 de membri ai organizaţiei PDL Argeş.

Adăugat: 29 Iulie 2013
Ultima actualizare:29 Iulie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Andreea Paul, vicepreşedinte PDL
trimite pe mail

Biroul Permanent Naţional al PDL a luat act de propunerea Comisiei de Etică de a invalida decizia Consiliului de Coordonare Judeţean al Organizaţiei din Argeş, în urma căreia 22 de primari au fost excluşi din partid.

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a spus că cei 22 de primari nu sunt excluşi.

"Biroul Permanent Naţional a luat act de decizia Comisiei de etică (CNISL - n.r.) de a invalida decizia judeţeană (decizia CCJ Argeş -n.r.)", a declarat Andreea Paul, întrebată pe acest subiect.

Într-un comunicat al PDL se arată că, potrivit statutului, Comisia Natională de Integritate a constatat că excluderea din partid a 21 de membri ai PDL a fost abuzivă şi nu a respectat prevederile statutare.

"Cei 21 de membri ai PDL nu se fac vinovaţi de încălcarea acestui articol. CNISL a constatat şi o serie de nereguli în convocarea organismelor de conducere ale organizaţiilor PDL din judeţul Argeş care au luat decizia de excludere", potrivit PDL.

BPN al PDL a decis luni, 22 iulie, dizolvarea Biroului Permanent Judeţean al Organizaţiei democrat-liberale de Argeş şi numirea ca preşedinte interimar a deputatului Cătălin Teodorescu, a declarat europarlamentarul Marian Jean Marinescu, vicepreşedinte al formaţiunii, într-o conferinţă de presă.

Fostul senator Mircea Andrei, lider al PDL Argeş, a aprobat excluderea din partid a 22 de primari PDL din Argeş, după care şi-a dat şi el demisia din partid.

Dacă în loc să fie excluşi, şi-ar fi dat demisia, cei 22 şi-ar fi pierdut mandatele de primar, conform legii, a transmis redactorul RRA.

Mircea Andrei şi-a înaintat şi el demisia din PDL.

"Într-adevăr, au fost excluşi, întrucât şi-au depus demisiile din toate funcţiile politice şi există în astfel de situaţii un articol din Statutul PDL aplicabil în astfel de cazuri. Demisia mea a intervenit la finalul şedinţei Consiliului Consiliului Judeţean al PDL", a precizat fostul preşedinte al Organizaţiei PDL Argeş.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Ioana Tănase
Adăugat:
29 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza