Cehia şi Slovacia protestează împotriva cotelor obligatorii de imigranţi

Liderii din Cehia şi Slovacia urmează să îşi reafirme astăzi la Bruxelles opoziţia faţă de cotele obligatorii de refugiaţi. În timp ce politicienii pun problema capacităţii de integrare a imigranţilor, oamenii de afaceri şi organizaţiile civice ofer soluţ

Adăugat: 23 Septembrie 2015
Ultima actualizare:23 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Premierul slovac Robert Fico a caracterizat decizia de ieri ca un dictat al majorităţii împotriva minorităţii.

"Suntem pregătiţi să ne apărăm pe calea legală împotriva acestei decizii. Aducem cu trenul 1.500 de imigranţi aici şi apoi ce facem? Cum îi ţinem aici dacă nu vor să stea aici?" - a spus Fico.

Omologul său ceh, Bohuslav Sobotka, a adăugat că: "Respingem cu hotărâre ideea folosirii fondurilor europene ca un mecanism de constrângere a noilor state membre să accepte aceste cote" - a arătat Sobotka.

Cehia doreşte să primească voluntar 1.500 de refugiaţi din Siria, în următorii doi ani, Slovacia 200, cu condiţia să fie creştini.

În timp ce politicienii sunt siguri că imigranţii nu s-ar integra în cele două ţări, Camera de Industrie a Cehiei a anunţat că poate da locuri de muncă la aproape 5.000 de refugiaţi, iar trei universităţi de top din Cehia şi Slovacia s-au oferit să îi ajute să înveţe limba şi să îşi continue studiile, menţionează corespondenta RRA la Bratislava.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Anga Dragu
Adăugat:
23 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza