Ce spune guvernatorul BNR despre buget

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu susține că un buget care are un deficit mai mic de 3% ajută politica monetară.

Adăugat: 7 Februarie 2017
Ultima actualizare:7 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
trimite pe mail

Bugetul de stat pentru acest an este ambiţios pe partea de venituri şi optimist pe partea de cheltuieli, afirmă guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

El a precizat că actualele tensiuni politice şi sociale nu au cum să aibă un impact pozitiv asupra stabilităţii financiare, dar că economia nu pare să fie, deocamdată, afectată de aceste evoluţii.

"Considerăm că din punctul de vedere al stabilităţii preţurilor şi stabilităţii financiare, un buget care are un deficit mai mic de 3%, ajută politica monetară. N-am uitat şi la construcţia bugetară şi cred că acel buget este unul ambiţios, mai ales pe partea de venituri; pe partea de cheltuieli, cred că bugetul este, mai debrabă, optimist, având în vedere maniera în care s-au efectuat cheltuielile în anii precedenţi", a spus Mugur Isărescu.

Proiectul de buget adoptat astăzi de Parlament prevede o creştere economică de 5,2%, o inflaţie de 1,4% şi un deficit de sub 3%, iar sănătatea, educaţia şi infrastructura sunt câteva dintre priorităţile construcţiei bugetare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza