Ce reacţii stârneşte pe scena politică organizarea referendumului

Liberalii susţin demersul preşedintelui Iohannis privind organizarea referendumului, pe care îl consideră benefic, în timp ce puterea îl acuză pe preşedinte de interese electorale.

Adăugat: 5 Aprilie 2019
Ultima actualizare:5 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Facebook/Camera Deputaţilor
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că referendumul anunţat de preşedintele Klaus Iohannis este util, pentru că PSD a încercat tot timpul să dea legea amnistiei şi graţierii sub diverse forme şi că în fiecare şedinţă de guvern a existat riscul ca ordonanţe în acest domeniu să fie adoptate.

Orban s-a declarat convins că majoritatea cetăţenilor va fi alături de Iohannis şi de PNL.  

Ludovic Orban: Preşedintele face un lucru salutar, declanşând acest referendum pentru a pune punct odată pentru totdeauna tentativelor celor care au jefuit România în ultimii 30 de ani de a scăpa de braţul lung al legii.  

PSD, pe de altă parte, arată într-un comunicat că nu se opune referendumului şi aşteaptă să afle exact cum vor fi formulate întrebările.

Social-democraţii menţionează însă că nu acceptă ca România să fie atacată pe false probleme din domeniul judiciar.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Iohannis foloseşte referendumul în scop electoral, cu gândul la alegerile prezidenţiale de la toamnă.

Într-un interviu la Antena 3, el l-a acuzat pe Iohannis că nu e interesat de fapt de problemele din justiţie. 

Călin Popescu-Tăriceanu: Pe preşedinte îl preocupă cel mai mult nu justiţia, ci să fie reales preşedinte, şi foloseşte referendumul ca o trambulină pentru a sări în jocul politic, pentru că altfel el nu ar putea să participe la alegerile pentru Parlamentul European şi vrea să fure şi statul pentru alegerile prezidenţiale. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că se aştepta la temele referendumului propuse de Iohannis, având în vedere discuţiile din ultima vreme din spaţiul public.

Hunor spune că, în opinia sa, ar fi şi mai bine dacă ordonanţele de urgenţă ar fi eliminate cu totul.Autor:
Ani Sandu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza