Ce reacții a stârnit pe scena politică comunicatul SUA privind legile justiției

Politicienii de la Bucureşti au comentat comunicatul Departamentului de Stat referitor la legile justiţiei din România.

Adăugat: 28 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei de modificarea a legilor justiţiei, Florin Iordache, a declarat, la TVR, că propunerile de modificare discutate în Parlament sunt total diferite de cele ale ministrului Tudorel Toader şi nu afectează independenţa sistemului judiciar.

El a lăsat să se înţeleagă că discuţiile din comisie vor continua şi a solicitat să i se indice un singur articol de lege care ar periclita independenţa justiţiei.

Florin Iordache a precizat, totuşi, că parlamentarii din comisia pe care o conduce vor ţine cont de acest semnal din partea Departamentului american de Stat.

Ministrul muncii, Olguţa Vasilescu, a comentat şi ea aseară criticile Departamentului de Stat faţă de legile justiţiei.

Într-o emisiune televizată, Olguţa Vasilescu a afirmat că în Constituţie scrie că România este stat suveran şi că Parlamentul este ales pentru a face legi.

Ministrul muncii a declarat că ar fi interesant ca partenerii americani să spună care articol din legile justiţiei deranjează.

Liberalul Cătălin Predoiu, fost ministru al justiţiei, s-a arătat surprins de tonul pe care Departamentul de Stat şi-a exprimat preocuparea faţă de modificarea legilor justiţiei din România.

Într-o postare pe Facebook, Predoiu consideră că acest demers ar putea alimenta un curent antiamerican şi naţionalist, care poate fi manipulat de Rusia, spune el.

Deşi se declară un prieten al Americii, fostul ministru al justiţiei apreciază că diplomaţii americani ar trebui să fie mai atenţi la felul în care abordează România, mai adaptaţi la realităţile din teren, pentru a fi eficienţi.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza