Ce prevede scenariul roșu

Premierul Ludovic Orban a explicat procedurile legale în cazul depăşirii ratei de peste trei la mia de locuitori.

Adăugat: 18 Octombrie 2020
Ultima actualizare:18 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Ludovic Orban a explicat astăzi procedurile legale în cazul depăşirii ratei de infectare la 14 zile de peste trei la mia de locuitori:

Ludovic Orban: Principalele măsuri sunt cunoscute din cuprinsul hotărârii de guvern. În primul rând obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise. Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise.

Bucureştiul a depăşit nivelul de trei cazuri de infecţii cu coronavirus la mia de locuitori

Autorităţile anunţă astăzi 3.920 de noi cazuri de COVID-19, în condiţiile în care s-au efectuat mai puţin de 20.000 de teste.

La terapie intensivă sunt internaţi 749 de pacienţi, iar 60 de oameni au murit.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la mia de locuitori, depăşeşte doi în capitală şi în şase judeţe.

În alte 13 judeţe a fost trecut pragul de 1,5.

De altfel, potrivit graficului publicat de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureştiul a depăşit pentru prima oară astăzi nivelul de trei cazuri la mia de locuitori, având, ca de obicei, cele mai multe noi îmbolnăviri din ţară.

În acest context, şcolile şi grădiniţele din Bucureşti îşi vor ţine mâine orele ca şi până acum.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a explicat într-o intervenţie televizată că cel mai probabil de marţi cursurile vor trece în sistem online.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, dacă într-o localitate rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit trei cazuri la mia de locuitori, decizia închiderii şcolilor şi desfăşurării procesului educativ exclusiv online este luată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în urma prezentării situaţiei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică.

În Bucureşti, prefectul Gheorghe Cojanu a anunţat că abia mâine se va întruni acest comitet.

Motiv pentru care, a explicat ministrul educaţiei Monica Anisie, elevii din şcoli, grădiniţe şi licee vor putea participa la cursurile cu prezenţa fizică până când se va decide altfel.

Monica Anisie: În funcţie de exisstenţa transmiterii comunitare în capitală şi numărul de focare existente în unităţile de învăţământ, precum şi alte criterii de risc, Comitetul Municipiului Bucureşti decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea temporară a cursurilor pentru 14 zile, a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă în unităţile de învăţământ. În felul acesta cursurile se vor desfăşura în sistem online.

Ministrul Educaţiei a mai anunţat că mâine dimineaţă la ora 8:00 se va afla la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru a stabili, împreună cu conducerea instituţiei, măsurile care vor fi aplicate pentru desfăşurarea cursurilor exclusiv online în capitală.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza