Ce mesaje au transmis liderii politici români la Chișinău

Oficialităţi române au fost prezente la Marea Adunare Centenară, organizată la Chișinău.

Adăugat: 26 Martie 2018
Ultima actualizare:26 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Titus Corlățean
trimite pe mail

Aflat la Chişinău, senatorul PSD, Titus Corlăţean, a subliniat importanţa declaraţiilor de unire cu România, semnată de 140 de primării din Republica Moldova.

"Ele sunt importante pentru că merg dincolo de simpla simbolistică a gestului. Întotdeuna s-a spus la Bucureşti: atunci când voi veţi fi gata, românii din Basarabia şi Republica Moldova, noi suntem deja. Dacă identitatea românească, care a fost călcată în picioare, care a fost strivită în în perioda URSS-ului, care a fost negată, dacă identitatea românescă a fost pervertită de sovietici prin inventarea unei limbi moldoveneşti şi a unei identităţi moldoveneşti, separată de cea românească, lucrurile astea nu pot fi uitate şi trebuie totuşi în mod clar reparate", a spus Titus Corlăţean.

Printre participanţii la manifestaţia de la Chişinău s-au aflat fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi liderul USR, Dan Barna.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, împreună cu o delegaţie a partidului face astăzi şi mâine o vizită în Republica Moldova cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Potrivit unui anunţ al PNL, programul vizitei cuprinde întâlniri cu reprezentanţii societăţii civile şi cu conducerile partidelor pro-europene de la Chişinău.

Liberalii vor participa mâine la evenimentul organizat în piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza