Ce a discutat premierul Mihai Tudose cu Donald Tusk și Jean Claude Juncker

Pemierul Mihai Tudose este în vizită oficială la Bruxelles, prima deplasare externă a sa în calitate de şef al cabinetului.

Adăugat: 11 Iulie 2017
Ultima actualizare:11 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Mihai Tudose și preşedintele Consiliului European, Donald Tusk
trimite pe mail

Agenda vizitei premierului Mihai Tudose la Bruxelles cuprinde întâlniri cu cele mai importante oficialităţi ale Uniunii Europene, după cum relatează trimisul RRA, Andrei Şerban.

Prima întâlnire pe care premierul Mihai Tudose a avut-o, astăzi, la Bruxelles, a fost cea cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, căruia i-a prezentat priorităţile Guvernului său şi angajamentul pentru valorile europene.

Cei doi au mai discutat şi despre pregătirile României pentru a primi preşedinţia Uniunii Europene în 2019.

Un alt subiect discutat a fost şi cel legat de drumul european al Republicii Moldova şi susţinerea pe care o primeşte din partea României.

Într-o postare, pe internet, Donald Tusk, a precizat că în cadrul întâlnirii, s-a pus accentul pe valorile Uniunii Europene şi pe aşteptările societăţii româneşti în lupta împotriva corupţiei.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit apoi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu care a discutat despre situaţia economică a ţării noastre şi despre mecanismul de cooperare şi verificare în domeniul justiţiei.

Întâlnirile cu oficialii europeni s-au încheiat,  în această seară, cu întâlnirea cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

VIDEO Întrevederea premierului Mihai Tudose cu Antonio Tajani, președintele Parlamentului EuropeanAutor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza