CCR se pronunță pe OUG privind codurile penale

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a atacat la CCR ordonanța de urgență privind codurile penale, care, între timp, a fost abrogată.

Adăugat: 9 Februarie 2017
Ultima actualizare:9 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională discută, astăzi, sesizarea Avocatului Poporului privind ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor penale.

Victor Ciorbea, anunţa, săptămâna trecută, că a atacat ordonanţa - între timp abrogată - pentru că nu este îndeplinit criteriul de urgenţă al acesteia.

În privinţa abuzului în serviciu, Avocatul Poporului a susţinut că textul ordonanţei nu defineşte ce înseamnă vătămare gravă, fapt care creează incertitudine.

Ieri, Curtea Constituţională a respins sesizările depuse de preşedintele Klaus Iohannis şi CSM în cazul Ordonanţei 13, constatând că nu există un conflict între puterile statului în urma adoptării actului normativ.

"Noi am constatat că nu există un asemenea conflict nici între autoritatea judecătorească și Guvern, nici între Parlamenti Guvern. Guvernul poate fi delegat de puterea legislativă să emită ordonan'e, fie simplă, fie ordonan'e de urgență. În cazul ordonanțelor de urgență, Guvernul putând să le dea atunci când are de rezolvat o situație excepțională, care nu poate fi evitată altminteri. În această privință nu există un conflict, pentru că Guvernul a acționat legal în sferă lui de competen?ă de a emite ordonanțe", a spus Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituționale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza