CCR amână decizia în privinţa eliminării celor 102 taxe

Curtea Constituţională a României a amânat decizia asupra legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, printre care şi taxa radio-tv.

Adăugat: 14 Decembrie 2016
Ultima actualizare:14 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Valer Dorneanu, preşedintele CCR
trimite pe mail

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat că o decizie în privinţa contestaţiilor la legea care elimină 102 taxe şi tarife, între care şi taxa radio-tv, a fost amânată pentru vineri.

"Răspuns standard pentru aprofundarea analizării dosarelor, mai ales că am cerut nişte date de la cele două instituţii importante, Televizunea şi Radiodifuziunea, răspunsurile le-am primit destul de târziu şi raportul a fost făcut în termen, dar nu au avut mulţi dintre colegii noştri timp să analizeze toate aspectele care se pun în legătură cu acest subiect", a declarat Valer Dorneanu la finalul şedinţei CCR.

Preşedintele Klaus Iohannis, iniţiatorul contestaţiei, consideră că actul normativ încalcă normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat.

În ceea ce priveşte taxa radio-tv, preşedintele indică, între altele, faptul că poate fi afectată autonomia serviciilor publice de radio şi televiziune, transmite  reporterul RRA, Mădălina Verman.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza