CCR a suspendat pronunţarea asupra căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex

Judecătorii CCR vor adresa întrebări preliminare Curţii de Justiţie Europene, iar cauza va fi amânată până la primirea răspunsului.

Adăugat: 29 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională a României a suspendat pronunţarea asupra sesizării referitoare la nerecunoaşterea căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex.

Preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, a anunţat că judecătorii vor adresa întrebări preliminare Curţii de Justiţie Europene, iar cauza va fi amânată până la primirea răspunsului, transmite reporterul Radio România Actualităţi, Mădălina Verman.

Vă amintim că, în luna iulie, Asociaţia ACCEPT şi Coaliţia Anti-Discriminare au prezentat cazul a doi bărbaţi, care au dat în judecată statul român, pentru că nu le recunoaşte căsătoria încheiată oficial, în 2010, la Bruxelles.

Pe de altă parte, Coaliţia pentru Familie a depus la Senat o propunere legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, iniţiativă semnată de 3 milioane de cetăţeni, pe care Curtea Constituţională a găsit-o îndreptăţită.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza