CCR a respins sesizarea lui Funar privind ofiţerul acoperit

Curtea Constituţională a României a respins cu majoritate de voturi, sesizarea depusă de Gheorghe Funar, candidat independent la alegerile prezidenţiale, în cazul ofiţerului acoperit.

Adăugat: 17 Octombrie 2014
Ultima actualizare:17 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională a respins sesizarea depusă de candidatul independent la alegerile prezidenţiale, Gheorghe Funar referitoare la presupusa încălcare a Constituţiei de către contracandidatul său, premierul Victor Ponta.

Gheorghe Funar a cerut instanţei de contecios constituţional să verifice legalitatea candidaturii lui Victor Ponta, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a afirmat că acesta ar fi fost ofiţer sub acoperire, informează redactorul RRA, Mădălina Verman.

"Voi solicita Curţii să citeze şi să audieze doi martori: pe unul îl cheamă Traian Băsescu şi pe celălalt Victor Viorel Ponta, actualul preşedinte al României şi actualul premier. Singura, după părerea mea, este Curtea Constituţională care poate decide ce se întâmplă în această situaţie", a precizat Funar înainte de a depune sesizarea la CCR.

Recent, preşedintele Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta a fost ofiţer al SIE între anii 1997 şi 2001. Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza