Cazul deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, în analiza Comisiei juridice

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor analizează solicitările Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind arestarea preventivă a deputaţilor liberali Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Adăugat: 2 Decembrie 2015
Ultima actualizare:2 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Oltean, deputat PNL
trimite pe mail

Cei doi deputaţi sunt acuzaţi de fapte de corupţie într-un dosar privind despăgubiri ilegale de peste o sută de milioane de lei, acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor unui om de afaceri.

În această dimineaţă  cei doi deputaţi au fost prezenţi la Palatul Parlamentului pentru a-şi consulta dosarele.

Comisia va discuta mai întâi cererea care îl priveşte pe Ioan Oltean, iar apoi pe aceea referitoare la Cătălin Teodorescu.

Pe 26 noiembrie, deputatul liberal Ioan Oltean a fost ridicat de procurorii anticoruptie de pe Aeroportul Otopeni şi dus cu mandat la sediul DNA pentru a fi audiat într-unul din dosarele care vizează Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Potrivit anchetatorilor, Ioan Oltean ar fi implicat în retrocedări ilegale facute de ANRP în perioada în care instituţia era condusă de protejata sa, Crinuţa Dumitrean.

În acelaşi dosar a fost pus astăzi sub urmărire penală şi deputatul Cătălin Teodorescu, acesta fiind cercetat pentru abuz în serviciu.

Amintim că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, urmăriţi penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

Votul final în plen este programat săptămâna viitoare, pe 9 decembrie.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mădălina Verman, Diana Surdu
Adăugat:
2 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza