Cazul Coldea ajunge în Comisia de Control parlamentar al activităţii SRI

Săptămâna viitoare sunt aşteptaţi la Parlament directorul SRI, directorii adjuncţi ai Serviciului, dar şi şeful comisiei de anchetă internă din cadrul SRI, pentru a prezenta informaţii despre cazul Florian Coldea.

Adăugat: 17 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Coldea
trimite pe mail

Cazul Coldea va fi discutat săptămâna viitoare şi în Comisia de Control parlamentar al activităţii SRI.

Directorul serviciului, Eduard Hellvig a fost invitat pe 25 ianuarie să dea explicaţii membrilor comisiei.

Preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu, preciza că săptămâna viitoare, miercuri, la Parlament sunt aşteptaţi directorul SRI, Eduard Hellvig, directorii adjuncţi ai Serviciului, dar şi şeful comisiei de anchetă internă din cadrul SRI pentru a prezenta informaţii despre cazul Florian Coldea.

"Am convenit cu directorul SRI ca să vină cu toate documentele. Vom primi toate datele, toate informaţiile, inclusiv raportul comisiei de anchetă internă de la SRI", a spus Adrian Ţuţuianu.

Pe de altă parte, deputatul liberal, Cezar Preda, membru al Comisiei Parlamentare pentru controlul asupra SRI, contestă modul prin care s-a constituit comisia şi consideră că principiul reprezentativităţii a fost încălcat de actuala majoritate.

"Această comisie s-a făcut cu încălcările prevederilor parlamentare, s-a încălcat principiul reprezentativităţii. Vreau să vă spun că din analiză, din negocieri şi din modul cum era reprezentat, vicepreşedinte trebuia să fie de la PNL şi secretar de la USR. Deci aceasta nu este comisie parlamentară a Parlamentului României, este comisia PSD-ALDE", a susținut Cezar Preda.

Un alt subiect al întâlnirii de săptămâna viitoare de la Parlament îl constituie şi bugetul SRI pentru 2017.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza