Cătălin Predoiu cere sancționarea responsabililor de problemele din sănătate

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, consideră că în spitalele aflate în subordinea acestei instituţii se impun controale, pentru ca siguranţa cetăţenilor să fie garantată.

Adăugat: 15 Mai 2016
Ultima actualizare:15 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Catalin Predoiu, sursa Facebook
trimite pe mail

Predoiu mai afirma că aceste acţiuni se vor înscrie printre priorităţile sale dacă va câştiga mandatul de primar al Bucureştiului.

"Anul trecut, când am publicat programul de guvernare, am pus sănătatea pe primul loc în acest program şi acolo atrăgeam atenţia asupra unor riscuri care se întâmplă azi în sănătate. Trebuie urgent făcută evaluare, curăţenie, interdicţia materialelor care nu sunt conforme, sancţionarea celor vinovaţi. Nici până la ora asta, eu am spus de două săptămâni: ministrul sănătăţii ar fi trebuit să prezinte rapid o explicaţie cine e responsabil să plece acasă imediat. Siguranţa cetăţeanului este până la urmă scopul central", a afirmat Predoiu.

Candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş este Sorin Grindeanu.

După cum transmite corespondentul nostru, Alina Bujancă, Grindeanu i-a îndemnat pe membrii PSD să se mobilizeze pentru a câştiga alegerile, sub sloganul "Împreună spre viitor".

"Împreună spre viitor nu e doar un slogan de campanie, împreună spre viitor este garanţia faptului că PSD şi echipa PSD din fiecare comună, din fiecare oraş, din cele două municipii sau echipa PSD de la Consiliul Judeţean este garanţia că vom face ceea ce promitem, că tot ceea ce vom spune în această campanie electorală vom face în aceşti patru ani, a spus Sorin Grindeanu.

Deputatul Petru Movilă candidează din partea Partidului Mişcarea Populară la funcţia de primar al Iaşiului.

El susţine construcţia Spitalui Regional de Urgenţe, proiect pentru care autorităţile încearcă să identifice în acest moment un amplasament.

"Este foarte important ca măcar acum, pe ultima sută de metri, Primăria Municipiului, Consiliul Judeţean să se implice să dea o soluţie corectă şi bună pentru amplasareaSpitalului Regional de Urgenţă, proiect pe care, ca membru în Comisia de sănătate a deputaţilor, îl susţin şi avem finanţarea pentru construcţia şi dotarea acestui spital", a spus Petru Movilă, citat de reporterii de la Radio Iaşi.

Candidatul UDMR pentru Consiliul Local al municipiului Baia Mare este Kovacs Richard.

Printre priorităţile sale se numără investiţiile, infrastructura, dar şi reduceri de impozite şi taxe locale.

"Aş dori în noul meu mandat să pornesc un mare proiect care se numeşte Circuitul minier băimărean. Avem deja două repere, Muzeul de mineralogie şi monetăria din Baia Mare; mai trebuie să adăugăm nişte obiective, să dezvoltăm o casă a unui fost miner, pe care să o transformăm într-un muzeu. Un alt punct turistic ar putea să fie o grădină botanică şi în plus, de ce nu, un parc de distracţii, cu teme locale, mineristice", a spus Kovacs Richard.

Candidatul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor la Primăria Brăila este Dan Păun.

El afirmă că pentru siguranţa cetăţenilor ar fi nevoie de reînfiinţarea patrulelor de cartier, care ar putea funcţiona sub girul poliţiei de proximitate.

"Siguranţa cetăţeanului nu mai este cea care a fost. Au apărut fel de fel de indivizi care nu respectă normele de trai în comun. Situaţia dezastruoasă a drumurilor din Brăila ne duce cu gândul că ar trebuie reînfiinţată fosta direcţie de drumuri şi poduri, o direcţie în subordinea primăriei, care să aibă utilaje proprii, personal propriu şi acre trebuie să se ocupe de întreţinerea străzilor", considera Dan Păun.

Nicuşor Dan vrea confruntări electorale

Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Generală a Capitalei, Nicuşor Dan, le cere contracandidaţilor săi, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, să accepte dezbateri pe tema proiectelor din Bucureşti.

În comunicatul remis presei, Nicuşor Dan le reproşează celor doi că a trecut o săptămână din campania electorală şi că nu a avut loc nicio dezbatere despre proiecte importante cum ar fi eliminarea birocrației, transportul în comun, termoficare, încurajarea afacerilor și poziționarea Bucureștiului în competiția cu alte orașe din Europa.

Din agenda electorală a zilei:

Candidatul Partidului Social Românesc la Primăria Municipiului Galaţi, Iulian Aramă, însoţit de echipa sa de consilieri, are întâlniri în prima parte a zilei cu electoratul la Târgul Comunal Chiraftei, iar după-amiază de la 16:00, la Grădina Publică din Galaţi.

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la funcţia de primar în municipiul Bacău, Constantin Scripăţ, are programate discuţii cu alegătorii din zona străzii Cuza Vodă, de la ora 17:00.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza