Cătălin Ivan avertizează: Studenţii români din Marea Britanie, discriminaţi în privinţa creditelor

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a trimis o scrisoare ministrului britanic pentru universităţi şi ştiinţă, David Willetts, în care solicită explicaţii referitoare la controalele privind creditele pentru studenţii români din Marea Britanie.

Adăugat: 26 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cătălin Ivan atenţionează, într-un comunicat de presă, că, în cazul în care se doveşte că la aceste verificări sunt supuşi doar studenţii români şi bulgari, delegaţia română a social-democraţilor din Parlamentul European "va alerta autorităţile europene".

Dacă sunt vizaţi în acest fel doar cetăţenii români şi bulgari, acest lucru ar reprezenta o "încălcare directă a prevederilor legale europene şi britanice, fiind vorba în mod clar despre o măsură discriminatorie," se scrie în comunicat.

Liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European atrage atenţia asuăra consecinţelor pe care le-ar putea avea pentru studenţii români "îngheţarea împrumuturilor".
    
"Îngheţarea împrumuturilor pentru studenţi are uriaşe consecinţe pentru aceştia, iar dacă decizia este bazată doar pe prezumţia de vinovăţie generată de naţionalitatea studenţilor, atunci este un act foarte grav pe care nu îl vom accepta", subliniază liderul eurodeputaţilor PSD.

În scrisoarea trimisă ministrului britanic, Ivan se arată îngrijorat de ancheta pe care autorităţile britanice au început-o cu privire la presupusa folosire incorectă a creditelor pentru costurile de întreţinere contractate de persoane de naţionalitate română sau bulgară.
    
Cătălin Ivan subliniază, în document, că dezaprobă orice încercare de folosire incorectă a fondurilor destinate creditelor pentru studenţi, dar precizează că "aceste principii legitime nu trebuie să servească drept acoperire pentru o campanie îndreptată împotriva cetăţenilor români şi bulgari, mai ales o campanie bazată în totalitate pe prezumţia de vinovăţie".
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza