Cătălin Drulă, ales preşedinte al USR din primul tur de scrutin

Drulă a obţinut o largă majoritate din voturile membrilor partidului la scrutinul desfăşurat online timp de mai multe zile.

Adăugat: 10 Iulie 2022
Ultima actualizare:10 Iulie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Drulă. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Cătălin Drula, a fost ales preşedinte al USR din primul tur de scrutin.

El a obţinut o largă majoritate din voturile membrilor partidului la scrutinul desfăşurat online timp de mai multe zile.

La conferinţa de presă, la care a fost anunţat rezultatul, Cătălin Drulă a promis seriozitate, reorganizare internă şi o opoziţie adevărată la actuala coaliţie.

Cătălin Drulă a obţinut peste 71% din voturi, Cătălin Teniţă aproape 14% dintre acestea, iar Octavian Berceanu puţin peste 11%.

Imediat după anunţarea rezultatelor, noul preşedinte al USR spunea că este timpul unei noi epoci în evoluţia acestui partid, cea de maturitate şi stabilitate. În plus, el a afirmat că românii pot avea o speranţă de acum, pentru că USR, sub conducerea sa, reprezintă o oportunitate a unei bune guvernări şi politici publice în slujba cetăţenilor:

Cătălin Drulă: Am cerut un mandat clar şi partidul USR mi l-a dat. Este un mandat de a face o opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare şi seriozitate internă şi este un mandat pentru ca USR să dea premierul şi preşedintele acestei ţări. Aşa putem face acele schimbări pe care ni le dorim cu toţii.

Alegerile interne din USR vin după demisia lui Dacian Cioloş de la şefia partidului.

Rezultatele acestor alegeri interne vor fi validate de congresul USR pe data de 16 iulie, într-o şedinţă online. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢIAutor:
Alexandra Cristea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iulie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza